Joulukuussa 2016 perustettu lähileipomo aloitti toimintansa Kouvolan Harjunrannassa, johon myös nimi pohjautuu. Nykyään leipomo sijaitsee Kymijoen rannalla Värälässä. Kolme vuosikymmentä kestänyt harrastus kehittyi sivuelinkeinoksi. Sitä edelsi lähipiirin lisääntynyt kiinnostus leivän ostamista kohtaan.
Leivon sekä vaaleaa että tummaa leipää. Olen erikoistunut leipomiseen ilman hiivaa. Leivän kohottamiseen käytän taikinajuurta. Se on maailma vanhimmaksi mainittu menetelmä leivän kohottamiseksi. Menetelmä parantaa leivän makua ja antaa sille ilmavan rakenteen. Omaleimainen leipä maistuu aavistuksen happamalta. Rapea kuori syntyy käyttämällä vesihöyryä sopivasti paistamisessa.
Juureen leipominen parantaa leivän säilyvyyttä. Leivän voi myös pakastaa.
Käytän leivonnassa Liikkalassa toimivan Jalon Myllyn luomujauhoja. Lähileipomona arvostan kotinurkilta löytyviä raaka-aineita Leivissäni on kuitenkin prosentin verran valtameren makua. Käytän Atlantin merisuolaa sen sisältämien terveellisten mineraalien ja hivenaineiden takia.
leipuri
Leivon sekä vaaleaa että tummaa leipää. Olen erikoistunut leipomiseen ilman hiivaa. Leivän kohottamiseen käytän taikinajuurta. Se on maailma vanhimmaksi mainittu menetelmä leivän kohottamiseksi. Menetelmä parantaa leivän makua ja antaa sille ilmavan rakenteen. Omaleimainen leipä maistuu aavistuksen happamalta. Rapea kuori syntyy käyttämällä vesihöyryä sopivasti paistamisessa.
Juureen leipominen parantaa leivän säilyvyyttä. Leivän voi myös pakastaa.
Käytän leivonnassa Liikkalassa toimivan Jalon Myllyn luomujauhoja. Lähileipomona arvostan kotinurkilta löytyviä raaka-aineita Leivissäni on kuitenkin prosentin verran valtameren makua. Käytän Atlantin merisuolaa sen sisältämien terveellisten mineraalien ja hivenaineiden takia.
leipuri